Verloren maandag: maak zelf heerlijke worstenbroodjes en appelbollen


Appelbollen
Dit heb je nodig
- bladerdeeg
- 4 appels
- 30 g rozijnen
- 2 el rum
- 30 g walnoten (gehakt)
- 30 g poedersuiker
- boter
- 1 eidooier
- 2 el melk
- kristalsuiker
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210°C. Laat de rozijnen even weken in wat rum. Schil tegelijkertijd de appelen en verwijder het klokhuis. Vul de appels met een mengsel van noten, poedersuiker, boter en de geweekte rozijnen. Rol de (vierkante) plakken bladerdeeg zachtjes uit. Zet in het midden van elk vel een gevulde appel.

appelbol
Haal de punten van het deeg naar boven. Maak je vingers nat en knijp de deegranden samen, zodat de appels goed ingepakt zitten. Bestrijk de appelbollen met een mengsel van eierdooier en melk. Ben je een echte zoetebek? Aarzel dan niet om wat kristalsuiker over de bollen te strooien. Zet de bollen 20 minuutjes in de oven, en klaar!
Worstenbroodjes
Dit heb je nodig
- 400 g gemengd gehakt
- 2 sneetjes wit brood
- 2 vellen bladerdeeg
- 1 ei
- 1⁄2 dl melk
Aan de slag

mengen
Verwarm de oven voor op 180°C. Scheur de sneetjes brood in stukken en laat ze in de melk weken. Meng het geweekte brood tot een papje. Voeg er het gehakt, een eitje en wat kruiden naar keuze aan toe. Kneed alles samen tot een geheel.

snijden

4262452279_38b6c6fa782
Bak de broodjes zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven, smakelijk!