Spits
Verovert roomkaasthee de wereld vanuit China? Hier vind je het recept!
di 9 jul. - 8:38

Waren de jonge Chinezen enkele jaren geleden helemaal weg van koffie (en Starbucks in het bijzonder), sinds een jaar of twee gaan ze uit de bol voor 'naigaicha' of roomkaasthee. Maar waar andere hypes na enkele maanden even snel verdwijnen als ze zijn verschenen, lijkt roomkaasthee een blijver te worden.
Theecultuur
De Chinese theecultuur gaat meer dan tweeduizend jaar terug, en is een van de bekendste uithangborden van China. Maar onder jongeren is traditionele thee, op basis van gedroogde theeblaadjes, niet erg populair. Zij vinden de dagelijkse thee te bitter, te omslachtig – met al die rituelen – en te gewoontjes.
Ontdekking van kaas
Voor ons klinkt een portie roomkaas in thee als een bizarre combinatie, maar de Chinese consument ziet er geen graten in. Kaas hoort immers niet thuis in hun dagelijks dieet. Boterhammen met kaas, of kaas op spaghetti, dat kennen ze niet. Kaas is voor hen een 'nieuw' product. Ze zien roomkaasthee meer als een variant van de Taiwanese melkthee, maar dan beter.
Zelfs traditionele theeliefhebbers zien de roomkaasthee rage als een goede zaak, want zo krijgen ook jongeren weer aandacht voor thee. Tradities een eigentijdse toets geven, dat kan werken.

Zelf aan de slag!
Zin om het zelf eens te proberen? Hier is alvast een recept! Smakelijk!
Recept voor kaasthee
Ingrediënten:
- 1 Kop thee
- 1 Kop ijsklontjes
- 60 milliliter gecondenseerde melk
- 250 milliliter slagroom
- 60 milliliter roomkaas
- ½ theelepel zout
- 2 theelepels suiker
Bereiding:
- Zet een kop thee in een smaak naar keuze en schenk deze over een groot glas met ijsklontjes.
- Klop de gecondenseerde melk, slagroom, roomkaas, zout en suiker tot het stevig maar luchtig is en het een beetje overeind blijft als je de garde eruit haalt.
- Schep het kaasmengsel over de koude thee. Besprenkel eventueel met wat matchapoeder, zout en kaas.
- Drink uit de beker onder een hoek van 45 graden, zodat je tegelijkertijd de thee en de kaas proeft.
Bron: Sevendays