Vlaai proeven in Aalst!
do 4 jul. - 7:58
William De Bruyn is een echte Aalstenaar. In de zomer is er natuurlijk geen tijd voor carnaval, maar de vlaaien zijn er zeker. Echte vlaaien komen uit Aalst, die eet je nergens anders. William eet z'n vlaai het liefst bij Lowie in de Molenstraat. Maar voor we een stukje proefden, toonde hij één van zijn mooiste plekjes in Aalst: De Sint-Martinuskerk. In de kerk hangen een aantal prachtige schilderijen en als je goed kijkt kan je enkele opmerkelijke details zien.
Wil je zelf ook de Vlaai uit de reportage proeven? Dan kan je terecht bij Lowie in de Molenstraat 16 in Aalst. Je kan natuurlijk ook altijd zelf de handen uit de mouwen steken. Hieronder vind je het enige echte recept van de Aalsterse Vlaai:
Ingrediënten:
1 liter melk
45 klontjes suiker
2 eieren
400g kandijsiroop
1 koffielepel kaneel
1 snuifje foelie
7 mastellen
Bereidingswijze:
Kook de melk en voeg suiker toe. Rasp de mastellen en meng met de flink opgeklopte eieren, kaneel en foelie. Voeg toe aan de melk. Giet er de kandijsiroop bij en meng goed. Laat 2u bakken in een oven op 170°C en... Smullen maar!