Plage Préférée
Vlaswijting: zoals kabeljauw maar met een fijnere smaak
vr 19 jul. - 0:58

"Ik wilde al sinds m’n 10de kok worden. Toen ik 12 jaar was, hielp ik nu en dan al in de keuken. Op m’n 15de ben ik dan naar de koksschool in Koksijde gegaan.” Daar leerde Michael zijn vak en ontdekte hij de liefde voor vis.
“Vis is een heel tof product om mee te werken. Met vis koken lijkt moeilijker dan vlees klaarmaken. Maar als je het product leert kennen, zijn de combinaties eindeloos.”
Vlaswijting als nieuwe kabeljauw
Vlaswijting – ook ‘witte koolvis’ of ‘pollak’ genoemd – behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen en is wijdverspreid in de hele noordoostelijke Atlantische Oceaan.
“De smaak van de vlaswijting kan je vergelijken met kabeljauw maar is iets fijner. Het is een vissoort die graatloos geserveerd kan worden, wat voor kinderen zeer interessant is.”
Wil jij graag zelf aan de slag gaan met deze vis? Lees hier het recept gebakken vlaswijting met moghrabieh, artisjok, cantharellen en luchtige jus van noordzeebouillabaise.