Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 zomerhit

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Dit waren de jurybezoeken van de Beste Buurt!

goeiemorgen morgen!

vr 22 sep. - 6:30

Samen met Radio2 gaat Goeiemorgen Morgen! op zoek naar de Beste Buurt. Een plek waar het plezant is om te wonen. Waar mensen elkaar helpen, inspireren en delen wat ze hebben. Deze week krijgen de vijf finalisten bezoek van enkele Bekende Juryleden, die hen stevig onder de loep zullen nemen.
Beste Buurt West-Vlaanderen

Elke buurt krijgt deze week bezoek van juryvoorzitster Margaux van de regio en een bekende Vlaming. De juryleden vertegenwoordigen elk ook een provincie: Maaike Cafmeyer voor West-Vlaanderen, Joris Hessels voor Oost-Vlaanderen, Niels Albert doet dat voor Vlaams-Brabant, Cath Luyten voor Antwerpen en Ann Reymen & Daan Masset nemen Limburg voor hun rekening.

De mayonaise tussen de buren, dat is belangrijk. Je kan wel elk jaar een feest organiseren, maar een buurt ben je het hele jaar door. Beter een goeie buur dan een verre vriend.

— Margaux van de regio

Maandag 25/09: Georges Wibierdreef (Oost-Vlaanderen)

Joris Hessels ging maandagochtend op bezoek in de Georges Wibierdreef in Oost-Vlaanderen. En zijn hartje werd gevuld met warmte: “Staat er hier soms een huis te koop?"

Dinsdag 26/09: Spoorwegstraat (Limburg)

Dinsdagochtend was het de beurt aan de warme buurt van de Spoorwegstraat in Pelt, Limburg. Margaux van de regio trok er met Daan Masset naartoe, en die was onder de indruk: "Het lijkt hier wel elke dag feest!"

Woensdag 27/09: Mottestraat (Vlaams-Brabant)

Margaux van de regio trok samen met jurylid Niels Albert naar Rillaar om daar de sfeer op te snuiven. De Mottestraat valt op dankzij hun kunstwerken en hun gastvrijheid: "Een gezellige straat, waar de verbinding naar elkaar toe zeker goed zit."

Donderdag 28/09: Waterlaet (Antwerpen)

Jurylid Cath Luyten trok met Margaux van de regio naar Waterlaet in Westmalle. Daar vormt de tuin van Betty het kloppende hart van de buurt. En daar was Cath van onder de indruk: "Ze zorgen hier enorm voor elkaar!"

Vrijdag 29/09: Jagershof in West-Vlaanderen

Juryleden Maaike Cafmeyer en Margaux van de regio trokken naar Deerlijk om daar de sfeer op te snuiven in Jagershof. En die sfeer zat goed: "

Beste Buurtfeest

De winnaar wordt officieel gehuldigd en wint het Beste Buurtfeest op donderdag 5 oktober, mét een ochtendshow ter plaatse en een optreden van de geweldige Bart Kaëll. En die heeft er heel veel zin in: "Ik had zelf vroeger een heel fijne buurt, en hoop dat er nog zo'n buurten bestaan!"

Luister volgende week naar Goeiemorgen Morgen!, elke weekdag tussen 6u en 9u, en ontdek wie gekroond wordt tot de Beste Buurt 2023!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet