Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Vriendinnen van vermoorde Julie Van Espen delen emotioneel filmpje

ma 7 okt. - 6:01

De vriendinnen van Julie Van Espen hebben een pakkend filmpje gemaakt als eerbetoon aan hun vermoorde vriendin. Het is zondag getoond op een herdenkingsdienst in de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.
Julie van Espen
© Screenshot video

De 23-jarige studente Julie Van Espen uit Schilde werd in mei vermoord in de buurt van het Albertkanaal in Merksem. De dader, Steve Bakelmans, gaf toe dat hij haar wilde verkrachten en het meisje doodde omdat ze zich hevig verzette.

De eucharistieviering in de Antwerpse kathedraal op zondag stond in het teken van Julie Van Espen. De Antwerpse bisschop Johan Bonny, die ook de uitvaartplechtigheid op 18 mei leidde, had het in zijn homilie over het enthousiasme en spontaniteit waarmee Julie in het leven stond. "Een positieve kracht dreef haar voort. Ze straalde vriendschap en betrokkenheid uit."

De vriendinnengroep van Julie nam een filmpje op in samenwerking met Punt.vzw, een organisatie die slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag begeleidt. "Julie heeft haar leven gegeven in de strijd tegen seksueel geweld. Deze strijd hoeft niet nodeloos te zijn geweest. Julie bracht een beweging op gang. Wij willen deze beweging verder zetten." Ze riepen de aanwezigen op om Punt.vzw te steunen.

Bekijk hieronder het filmpje dat de vriendinnen van Julie voor haar gemaakt hebben.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet