Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Vrouwenurinoir Gentse Feesten: uitgetest!

do 18 jul. - 10:12

Wie als vrouw tijdens de Gentse Feesten snel naar de wc wil gaan, kan het vrouwenurinoir van Ellen Lejeune proberen. De nieuwste versie van haar vrouwenurinoir staat sinds donderdagvoormiddag aan de Bibliotheekstraat in Gent. Vrouwelijke festivalgangers kunnen op die manier de lange wachtrijen aan de wc ontwijken.

Negen jaar geleden studeerde Ellen Lejeune af met een vrouwenurinoir. In de jaren daarna vernieuwde ze het urinoir. Haar nieuwste versie, een mobiel ontwerp voor op festivals, kan je uittesten op de Gentse Feesten.

Groot en klein

In de cabine, die lijkt op een soort pashokje, zijn twee urinoirs. Een laag urinoir, voor kleine vrouwen en een hoger urinoir, voor grotere vrouwen. De bedoeling is om er boven te gaan staan, te hurken en in het bakje te plassen. Via een plastic slang komt de urine dan in de riool terecht. “Ik heb dit prototype voor op de Gentse Feesten zelf nog niet uitgetest. Maar kijk, ik heb het net opgesteld, dus ik ga het zo meteen proberen”, zegt Ellen Lejeune.

Uitgetest

Nu het urinoir opgesteld staat in de Bibliotheekstraat in Gent, is het klaar om gebruikt te worden. Ellen test als eerste het hoge urinoir uit: “Wauw, het werkt perfect. Ik moet alleen de darm nog iets beter aansluiten zodat hij niet lekt en het anti-spatgaasje installeren. Dat gaasje zorgt ervoor dat de straal niet terugkaatst. En als dat gebeurd is, kan elke vrouw op de Gentse Feesten hier naar hartenlust naar de wc gaan!”

Maquettes

Ellen Lejeune is al een aantal jaar bezig met het verbeteren van haar vrouwenurinoir: “Ik maak heel veel maquettes. Mijn kamer en kelder liggen vol met maquettes van damesurinoirs die ik uitgetest heb en verbeterd. Ik heb mijn moeder in het begin ook af en toe laten plassen. Er heeft ook al een urinoir in mijn tuin gestaan. Op feestjes laat ik mensen dat dan testen. Af en toe vinden mijn huisgenoten ook een urinoir in de douche”, lacht ze.

Vrouwenurinoir

Vrouwenurinoir

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet