Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Wasbeer Balti reist als verstekeling mee van Amerika naar Zeebrugge: "Het schip op stelten"

ma 27 sep. - 13:33

Pairi Daiza heeft er sinds vandaag een nieuwe bewoner bij: een wasbeer. Het dier kwam als verstekeling mee uit Baltimore in Amerika. Hij of zij, want het geslacht is nog niet gekend, werd toepasselijk 'Balti' genoemd. "We zijn blij dat het dier een tweede leven bij ons krijgt", vertelt Tim Bouts, dierenarts en zoölogisch directeur bij Pairi Daiza in Radio 2 Spits.
© Bron: Pairi Daiza

"We kregen donderdag telefoon van de rederij in Zeebrugge. Zij waren gecontacteerd door de kapitein van een schip dat onderweg was van Baltimore naar Zeebrugge. Er liep een wasbeer rond op het dek en de bemanning wist absoluut niet wat ze moesten aanvangen met het dier", vertelt Tim Bouts. "Ik gaf door welk voedsel het dier moest krijgen en toen ging het gelukkig snel. De bemanning legde het voedsel in een kist en de wasbeer kroop erin. Gelukkig is er geen materiële schade op het schip."

Tim Bouts ging de wasbeer vanochtend ophalen in Zeebrugge. "Momenteel zit hij in rabiësquarantaine. Eens dat in orde is, komt hij bij de rest van onze wasberen in Pairi Daiza. Iedereen in de haven was blij dat Balti een tweede leven kan krijgen bij ons!"

Invasieve diersoort

Eens het geslacht van Balti bepaald is, zal er ook snel een castratie en micro-chipping plaatsvinden. "Hij zal zich dus niet meer kunnen voortplanten", legt Tim Bouts uit. "Het probleem van de wasbeer is complex. Het dier komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Ondertussen is die toch vrijgelaten in Europa en is het dier een invasieve diersoort geworden die niet in de natuur thuis hoort en een gevaar kan vormen voor de inheemse diersoorten."

 

Meer zoals dit ..

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet