Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

"Wat heb jij online gedaan vandaag?"

di 12 dec. - 6:57

"Praat met je kinderen over wat ze online doen." Die raad geeft pedagoog Davy Nijs na de dood van een jongen in Zonhoven.

Afgelopen weekend is in Zonhoven een jongen van 18 gestorven. Hij werd dood teruggevonden in zijn douche, waarschijnlijk slachtoffer van een online wurgspel. Bij zijn lichaam lag zijn smartphone. De ouders van de jongen waarschuwen andere ouders op Facebook, zodat zoiets nooit meer gebeurt. "Dan is de dood van onze zoon niet zinloos geweest."

 

Praten over online

Pedagoog Davy Nijs van de UCLL heeft in Start Je Dag enkele tips voor andere ouders gegeven. "Praat met je kind. Zorg dat je geïnteresseerd bent in wat je zoon of dochter online doet." 

Nu vragen veel ouders wat hun kind op school gedaan heeft, maar daar zou volgens Davy Nijs nog een vraag bij moeten komen. "Vraag ook elke dag wat je kind online gedaan heeft. Welke foto's heeft het gezien op Instagram en Facebook? En welke video's op YouTube?" 

 

Open klimaat in huis

Davy Nijs raadt aan om een open klimaat te creëren in huis, waardoor je makkelijk met je kind kan praten. "Als je dat van jongs af aan doet zullen kinderen later automatisch meer delen. Ken je eigen kind."

Schrik dat het moeilijk wordt, moet je niet hebben: "Vroeger was het ook moeilijk om over seksualiteit te praten met je kinderen. Mensen dachten dat kinderen dan vroeger seks gingen hebben. Maar nu komt seksualiteit overal aan bod. Voor hun online leven moet dat net hetzelfde worden."

 

Meer zoals dit ..

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet