Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Wat is DAB+ en wat moet ik er over weten?

ma 20 jun. - 16:18

DAB+ is de nieuwe manier van radio luisteren. DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting. DAB+ is dus digitale radio via de ether en is de opvolger van de ether FM.
win een dab+ toestel

Is je oude radio aan vervanging toe of ben je op zoek naar een nieuwe radio? Kies dan voor een radio met DAB+ en geniet van alle extra’s die DAB+ te bieden heeft. Alle DAB+ radio’s die je koopt kunnen sowieso óók FM ontvangen.

DAB+ biedt meer nationale radiostations dan de huidige FM, Via DAB+ kun je naast alle FM-zenders bijvoorbeeld ook extra themazenders ontvangen zoals Radio 2 Bene Bene! DAB+ biedt digitale geluidskwaliteit en is overal in Vlaanderen gratis in de lucht te ontvangen.

Supermakkelijk

DAB+ is supermakkelijk in gebruik, want je kunt op alfabet zo jouw favoriete zender vinden. Je hoeft dus geen frequenties meer te onthouden. DAB+ maakt het heel eenvoudig: draai aan de knop, selecteer het radiostation van je keuze en klaar is Kees. Het signaal zit gratis in de lucht.

Updaten

Net als bij onder meer computers en mobiele telefoons, is het nodig om met enige regelmaat je DAB+ apparaat te updaten. Dit doe je door (handmatig) een Autoscan uit te voeren op je apparaat. Hiermee is je radio weer helemaal up-to-date, en ontvang je alle beschikbare stations bij jou in de buurt.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet