Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

De Rotonde

Weerman Bram Verbruggen wil avontuur!

di 30 apr. - 8:30

​​​​​​​Zondag laat Christel Van Dyck in de Rotonde de luisteraars wat nader kennis maken met onze nieuwe weerman Bram Verbruggen. Een man die op zoek is naar avontuur, zo blijkt uit het gesprek. En dan is een bezoek aan zee alvast een goed begin, want Bram is niet dol op water.

"Eigenlijk is dat een van mijn fobieën: diep water. Ik heb bijvoorbeeld een panische angst om van een schip te vallen en terecht te komen in het midden van de zee met allerlei watermonsters. Misschien heb ik wel te veel naar Jaws gekeken”, begint hij het interview alvast grinnikend met een ontboezeming.

Gestructureerd en rationeel

We leren Bram kennen als een gestructureerde, rationele man. Thuis in Langdorp waren de regels duidelijk en strikt. Daarmee voelde de tiener Bram zich bij het leger ook als een vis in het water. Al voelt hij met ouder worden toch een drang naar minder regels en structuur. “Ik ben heel rationeel, maar eigenlijk zou ik minder rationeel willen zijn. Ik vecht daartegen,” beschrijft hij die innerlijke strijd.

Met de rugzak door Azië

En dus nam hij na een missie in Afghanistan bijvoorbeeld een aantal maanden loopbaanonderbreking om met de rugzak door Azië te trekken in zijn eentje. Op zoek naar avontuur! Maar het hoéft niet altijd zo exotisch voor Bram. Avontuur vind je wel op meer plaatsen, vertelt hij aan Christel. “Ik zie alles als een avontuur: reizen, een verbouwing, een militaire zending…”

Ik zie alles als een avontuur: reizen, een verbouwing, een militaire zending…

— Bram Verbruggen

Ook kinderen ziet Bram als een avontuur dat hij in de nabije toekomst samen met zijn vrouw wel graag wil aangaan. Omdat het nu in de planning past, voegt hij er dan lachend aan toe. Want die rationele, planmatige kant zit er bij hem toch wel altijd in. Ook in het avontuur.

Bram Verbruggen over het geloof in monogamie ondanks een tegenvoorbeeld, de intraverte jongen die nog steeds in hem zit, en de hoop dat alles kan blijven zoals het is.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet