Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Weg met fruitvliegjes

Huis & Tuin

Aha!

do 9 jun. - 1:00

Je hebt per ongeluk de afwas te lang laten staan. Of je geniet van een lekkere fruitsalade als dessert. Daar zijn ze dan: de irritante fruitvliegjes! Geen paniek en maak in geen tijd een fruitvliegval!.
fruitvliegjes op een citroen
© Canva

Zoet mengsel

Voor de inhoud van je fruitvliegjesval bestaan er heel wat mogelijkheden, zolang het maar suikerrijk is en/of een gistend product bevat, het best een combinatie van de twee. Denk maar aan wijn, overrijp/rottend fruit, siroop, honing, (cider)azijn, ... Wil je de fruitvliegjes definitief het hoekje om helpen? Voeg dan een druppeltje afwasmiddel toe aan je mengsel.

Glas en folie

Neem een glas, pot, schaaltje, ... en giet er een aantrekkelijk fruitvlieg-mengsel in. Dek het af met een stukje vershoudfolie. Gebruik eventueel een elastiekje om de randen zeer goed af te sluiten. Prik met een tandenstoker een paar gaatjes in de vershoudfolie. De fruitvliegjes zullen via de gaatjes in het mengsel terecht komen, maar kunnen er niet meer uit!

In plaats van een beker en vershoudfolie kan je ook werken met een plastic bakje. Denk maar aan een preparé-bakje van bij de slager. Vul het bakje met een fruitvlieg-mengsel. Zet het deksel er terug op en maak er wat gaatjes in.

Glas en papieren trechter

Vul een glas, beker, potje, ... met een fruitvlieg-mengsel naar keuze. Maak van een blaadje papier een trechter/toeter en plaats deze in het glas. Gebruik eventueel een stukje plakband om naden te dichten.

Plastic fles

Een klassieker die ook werkt in geval van ongewenste wespen. Snijd een plastic fles in twee. Draai de bovenkant op z'n kop en plaats het in de onderkant. Je creëert opnieuw een beker en een trechter, net zoals in bovenstaande val. Vul de val met een smakelijk mengsel en klaar is Kees!

Zet je val, als die zijn werk gedaan heeft, buiten. Zo hebben de fruitvliegjes geen reden meer om binnen te komen en voorkom je een nieuwe plaag!

Bron(nen)

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet