Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 zomerhit

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 middag in west-vlaanderen

West-Vlaams met Chris Dusauchoit: "kalle"

Radio 2 West-Vlaanderen stelt voor

vr 30 okt. - 7:19

Terwijl iedereen inspanningen levert om het coronavirus te verslaan, ging de Amerikaanse superster Kim Kardashian met haar gevolg naar een eiland om gezellig haar verjaardag te vieren. Daar bestaat volgens Chris Dusauchoit maar één woord voor: "kalle". Een West-Vlaamse variant op dwaze vrouw.
© Foto: Radio 2

Heb jij gezien wat Kim Kardashian deze week op Instagram heeft gezwierd? Foto’s van hoe ze zo normaal mogelijk wil doen in deze pandemie door er even tussenuit te knijpen naar een privé-eiland met palmbomen en een "vijfsterrenboîte"…

Dat is niet overal in goeie aarde gevallen, de meeste mensen vonden haar statement maar dwaas en dat brengt ons bij een paar West-Vlaamse scheldwoorden voor dwaze vrouwen en met stip op één het woord "kalle". Dat zou, val niet achterover, van de voornaam Katelijne komen. Ik heb een zus die Kathleen heet, ik durf het haar niet vertellen! "Kalle" kun je nog versterken door er "kallemoere" van te maken, "moere" is gewoon moeder, dat gebruiken we ook voor een vrouwtjesvos of -konijn en vandaar ook het West-Vlaamse "keunemoere".

Colette de "seute"

Dan hebben we ook nog "klette" of "klete", ook een dwaze vrouw en dat zou dan weer van Colette komen. En dan is er nog de "seute" en al haar wonderlijke varianten zoals "seuteka", "tjeuteka", "sutteka" en "sutte". En die "sutte" die brengt ons bij een minstens even heerlijke reeks namelijk "subbetutte", "zubbetutte", "zibbedutte" en "sibbetutte".

Ik vergeet er ongetwijfeld nog een stuk of honderd, maar laten we de kerk in het midden houden en volgende keer West-Vlaamse scheldwoorden zoeken voor dwaze mannen, wat denk je? 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet