Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Wilde eend bereiden met Jan Buytaert

ma 30 sep. - 11:24

Bij de meesten onder ons is het geen dagelijkse kost: wilde eend. We hebben het niet over magret de canard, die we tegenwoordig makkelijk in de supermarkt vinden, maar wel degelijk over in het wild le
Wilde eend bereiden met Jan Buytaert

Bij de meesten onder ons is het geen dagelijkse kost: wilde eend. We hebben het niet over magret de canard, die we tegenwoordig makkelijk in de supermarkt vinden, maar wel degelijk over in het wild levende eenden. Die zijn nu op z'n best.

En wil je weten hoe je ze best kan klaarmaken? Chef Jan Buytaert vertelde er ons alles over...

Jan gaf ons ook volgende recept mee voor :

Wilde eend met bospaddestoelen!

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 borststukken van 2 wilde eenden
  • 250 g bospaddenstoelen (mengeling)
  • 4 dikke plakken bloedworst
  • 250 ml room
  • 250 ml kalfsbouillon
  • 2 el halfdroge Madeira
  • 50 g ganzenleverterrine


Bereiding:

  • Kruid de borststukken met peper en zout. Verhit een flinke klont boter en bak de borststukken zoals een biefstuk. Haal de pan van het vuur en laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.
  • Borstel de paddenstoelen droog schoon en snij ze in grote, regelmatige stukken. Bak ze krokant bruin in dezelfde pan. Kruid met peper en zout en voeg er op het laatste moment knoflook en een beetje citroensap aan toe. Hou warm.
  • Roer de bakresten in de pan los met de bouillon, room en madeira en laat tot de helft inkoken. Klop er, van het vuur af, de ganzenleverterrine door. Wrijf de saus door een zeef en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak er de plakken bloedworst in.
  • Snij de eendenfilets in dikke plakken en schik deze op voorverwarmde borden.
  • Schep er de paddenstoelen en de bloedworst naast en lepel er wat van de saus rond.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet