Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Spits

Wim Lybaert: "Een gazon is leuk om te voetballen, maar het is saai. Kies voor een bloemenweide!"

wo 5 apr. - 2:46

"Zorg liever voor een tuin met veel bloemen. Géén 'monocultuur' dus." Je hoort het vaker. Maar waarom is alléén gras in je tuin niet zo goed? Wim Lybaert geeft tekst en uitleg.
Wim Lybaert
© VRT

"Grote gazons zijn eigenlijk monoculturen. Grote stukken grond waar één gewas op groeit en dat is nefast voor de biodiversiteit. Gras geeft geen bloemen en daardoor zijn er weinig insecten. Leuk om op te voetballen bijvoorbeeld, maar toch wat saai en ook niet veel waard naar de natuur."

Begin met je eigen tuin

"Je kan zelf al heel wat doen in je tuin. Minder onkruid uitdoen, onkruid groeit van nature en komt in de plaats van wat daar normaal niet groeit. Of een bloemenweide aanleggen in plaats van gras."

Niet verplichten

"Verplichten om je gazon te vervangen, daar geloof ik niet in. Verandering moet van onderuit komen. Ook bij de boeren zelf. Ik ken veel landbouwers en ik probeer die te overtuigen om hun gewassen anders te telen. Maar je kan dat niet verplichten. Dat komt wel vanzelf, het is een mentaliteitswijziging die er wel komt. Het is gewoon ook veel mooier in je tuin, bloemen en veel insecten!", besluit Wim Lybaert.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet