Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Winnaar van 'The voice Belgique' Jérémie Makiese naar het Eurovisiesongfestival

wo 15 sep. - 7:22

Jong opkomend talent Jérémie Makiese (20) mag volgend jaar België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Italië. Op het lied zelf is het nog even wachten.

Na de Vlaamse inzending van Hooverphonic is het opnieuw aan onze zuiderburen om een kandidaat voor België aan te duiden. De Franstalige openbare omroep RTBF koos na een interne selectieprocedure voor Jérémie Makiese.   

Jérémie Makiese werd begin dit jaar over de taalgrens bekend door zijn deelname aan de talentenjacht 'The Voice Belgique'. Hij won in april de finale onder begeleiding van artieste BJ Scott. BJ Scott was in het verleden ook al coach van Loïc Nottet en schreef mee aan zijn lied 'Rhythm inside' dat een vierde plaats haalde op het Eurovisiesongfestival van 2015. 

In de sterren geschreven

De keuze voor Makiese stond in de sterren geschreven want sinds 2013 stuurt de RTBF telkens een finalist van 'The Voice Belgique' naar het wereldberoemde festival. Voorgangers Roberto Bellarosa, Loïc Nottet, Blanche en Eliot doorliepen allemaal een zelfde parcours. Bovendien hintte Makiese in juni al naar een mogelijke deelname. In een interview met het regionale dagblad 'La Meuse' vertelde de nieuwbakken ster dat hij het een eer zou vinden zijn land te mogen vertegenwoordigen op het "WK van de muziek".

Vlaams tintje

Als geboren Antwerpenaar met Congolese roots heeft deze inzending ook een Vlaams tintje. Op zijn zes jaar verhuisde hij met zijn familie naar de Brusselse rand. Hij woont nu in Ukkel. 

Makiese rekent onder meer Damso, Stromae, Otis Redding en Michael Jackson tot zijn muzikale helden. Of we die invloeden gaan terughoren in zijn Eurovisie-song blijft nog even gissen. 

Voetbal

Naast muziek is voetbal een grote passie van Makiese. Hij tekende net een contract als doelman bij Excelsior Virton in afdeling 1B (de vroegere tweede klasse). De jonge artiest wil zowel zijn muzikale als zijn sportieve carrière alle kansen geven en ze met beide handen grijpen. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet