Witloof op z'n Indonesisch
di 19 apr. - 9:30
Vandaag maken we witloof op Indonesische wijze.
De ‘veertig dagen zonder vlees’ mogen er dan opzitten, vegetarische gerechten blijven natuurlijk lekker én gezond. En bovendien vind je ze in tal van wereldkeukens. Zo maken we witloof op de wijze van chef Siska Andaka, van het Indonesisch restaurant ‘Gado gado’ in Gent :
Ingrediënten
- 6 witloof
- 2 sjalotjes
- 2 rode pepers (kan je ook vervangen door rode paprika)
- 1 cm laoswortel (galanga)
- 2 eetlepels zoete sojasaus
- 10 kerstomaten
- 2 eetlepels olie (mais/arachideolie)
- zout
- klein beetje water
Bereiding
- Snij de witloof in stukjes
- Pel de sjalotjes en snipper ze in kleine stukken.
- Verhit de olie in een kookpan of wok.
- Stoof daarin de sjalotjes op een matig vuur en niet bruin bakken.
- Voeg de galanga en rode peper toe en dan even roeren.
- Voeg daarna het witloof en de kerstomaten toe.
- Voeg naar smaak zout en zoete soja saus toe met een klein beetje water.
- Blijf roeren, niet te lang laten koken zodat het witloof niet te slap wordt.