Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Word sneller slimmer met deze studeertips

aha

vr 8 sep. - 6:48

Met deze tips studeer je alvast op een kortere tijd een pak intensiever en slimmer!
Jongen in klas
© Radio2

Slaap is heilig

Het belang van slaap kan niet genoeg benadrukt worden. Slaap is niet alleen goed voor je concentratievermogen en alertheid, het is ook van vitaal belang voor je geheugen.

Processen tijdens de slaap zorgen immers voor het verwerken en opslaan van gegevens. Kies dus maar voor extra slaap in plaats van een nachtje doorblokken, ook al heb je dan niet alles van de cursus geleerd.

Geef je hersenen energie

Als je leert, activeer je een groot aantal verbindingen tussen de zenuwcellen, iets wat heel wat energie kost. Daarom is het belangrijk om je hersenen te bevoorraden met (gezonde) suikers en zuurstof. Sla dus geen maaltijden over en eet gezond en gevarieerd.

Ga sporten

Kijk je als ontspanning naar een film of serie? Slecht idee, je gaat beter wat sporten of wandelen. Zo krijg je meer zuurstof, en dus ook meer concentratie.

Associeer!

Als je associeert, leg je een verband tussen nieuwe informatie en iets dat je al weet. Zo zal je meer informatie onthouden als je je leerstof koppelt aan bepaalde gebeurtenissen of personen in je leven.

Voorkom marathonsessies

Als je informatie wilt onthouden, moet je het in je langetermijngeheugen opslaan. Dat doe je door gespreid over een langere periode korte leersessies te houden. Vier keer een halfuur studeren is beter dan één keer twee uur te blokken, begin dus op tijd in plaats van marathonsessies te houden.

Leg het uit

Leer je leerstof alsof je er later een les over moet geven. Je brein zal de materie beter en logischer structureren, waardoor je betere resultaten behaalt.

Weg met die markeerstift

Hoewel je een pak intelligenter overkomt met een vol gemarkeerde cursus, laat je je markeerstiften beter achterwege. Het leidt niet tot betere resultaten en het zorgt ervoor dat je minder verbanden legt. Een beter alternatief is steekkaarten maken

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet