de madammen
Zelf chocopasta maken: een recept van Dominique Persoone
wo 25 sep. - 2:30
Een vraag voor wie anders dan chocolatier Dominique Persoone van The Chocolate Line!
Chocopasta met nootjes
Dit heb je nodig
- 100 gram hazelnoot praliné ( 50% noten)
- 15 gram kleine stukjes roosterde hazelnootjes
- 30 gram melk chocolade
- 10 gram donkere chocolade
- 15 gram gezouten boter
Aan de slag!
Klop de boter zacht, tot de dikte van zalf, in een kom. Warm eventueel lichtjes bij. Voeg de hazelnoot praliné toe en meng goed. Breng de melk en donkere chocolade op de juiste temperatuur en meng ook deze goed, tot je 1 kleur krijgt, onder het beslag. Laat de massa opstijven, minimum 2 uur. Klop nu de massa nog eens op. Hierdoor zal je een luchtige pasta krijgen. Meng er de koude stukjes geroosterde hazelnootjes onder. Doe de pasta in glaasjes of plastic potjes. Bewaart zeker 2 maanden op een koude, donkere droge plaats.
Je kan natuurlijk de praliné of hazelnoten vervangen door andere noten: amandel, pistache, pinda, ... Ook een mengeling van verschillende noten kan heerlijk zijn!
Chocolade smeerpasta
Dit heb je nodig
- 100 gram fondant chocolade
- 100 gram room
- 100 gram glucose (suiker) of acacia honing
- 50 gram gezouten boter
- 1 vanillestok
Aan de slag!
Snij de vanillestokjes middendoor en schraap het merg uit. Doe het stokje en het merg bij de room. Breng de room aan de kook en verwijder de vanillestok. Voeg de glucose of de honing toe en meng deze onder de room. Giet de warme massa op de in kleine stukjes gesneden chocolade. Roer tot alle chocoladestukjes zijn weggesmolten. Voeg de (op kamertemperatuur) boter in stukjes bij de massa en roer tot een mooie, homogene pasta. Giet de chocopasta in glaasjes of potjes, bewaar in de koelkast.