Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zijn eitjes gezond?

wo 3 apr. - 8:30

Wij zijn duidelijk dol op onze eitjes! Twee derde van de Belgen zegt dat ze minstens één keer per week een ei eet. Maar is dat ook gezond? Diëtist Tom Vandenbussche brengt duidelijkheid.

Wél gezond

Eitjes zijn zeker gezond. Ze zitten vol gezonde voedingsstoffen. Het is een misverstand dat ze ongezond zouden zijn. Ze zitten vol cholesterol, maar uit nieuwe studies blijkt dat die cholesterol maar beperkt wordt opgenomen door ons lichaam

Vrije-uitloop ei is gezonder dan een standaard ei

Vrije-uitloop eitjes zijn gezonder dan standaard eitjes. Kippen kunnen stress hebben net als mensen. Het is dus slecht wanneer ze op elkaar geplakt zitten, want dat zorgt voor stress. Daardoor leggen ze eitjes met slechte stoffen, wat de kwaliteit van de eieren zeker niet ten goede komt.

Op eitjes uit de winkel staat altijd een code. Daaruit kan je afleiden in welke omstandigheden de kippen hun eitjes hebben gelegd. Staat er aan het begin van de code een 0 of 1 op, dan zijn de eieren biologisch of vrije-uitloop

Zoals bij alles: mate is belangrijk

Té veel van alles is natuurlijk niet goed en dat geldt ook voor eieren. Dagelijks 1 tot 2 eitjes, daar is niets mis mee. 

Het gaat dan over alle eieren die je in totaal eet, ook in verwerkte vorm, zoals in pannenkoeken, mayonaise of andere sauzen.

Test je kennis over eieren 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet