Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Spits

Zingen is gezond: "Het is een van de beste middelen tegen gepieker"

ma 19 apr. - 3:02

Ben jij al een van de 1000 Radio 2-luisteraars die samen met dirigent Hans Primusz de grootste hits en klassiekers zal zingen op de Radio 2 Singalong? Of zoek je nog extra redenen om je in te schrijven? Laat je dan overtuigen door psycholoog-gedragstherapeut Filip Raes. Hij vertelde in 'Spits' waarom zingen goed is voor je fysieke en mentale gezondheid.
© Foto: Pexels

Zingen is goed voor je lichaam én geest. "Het zorgt dat je beter gaat ademhalen en dat je lichaamshouding beter wordt. En mentaal levert het ook positieve voordelen op", legt Filip Raes uit. "Wanneer je zingt, komen er allerlei stoffen vrij in je lichaam. Je maakt oxytocine, beter bekend als het knuffelhormoon, aan, wat je helpt te ontspannen. En je maakt ook endorfine aan, dat ken je dan weer als het gelukshormoon. Dat vermindert gevoelens van pijn en levert je gevoelens van genot en plezier op."

"De tijd lijkt stil te staan, waardoor je al je zorgen vergeet"

In de auto meezingen met de radio, of je favoriete liedje zingen onder de douche, het doet je meer goed dan je zou denken. "Je kan er helemaal in op gaan, de tijd lijkt stil te staan, waardoor je al je zorgen even vergeet."

Maar er is nog iets straffers dan op je een eentje zingen. "Als je samen zingt met anderen, is het eigenlijk nog beter. Door samen te zingen met iemand anders voel je je verbonden, je voelt je een deel van een groter geheel. Het voelt alsof je jezelf overstijgt, het is echt een van de beste middelen tegen gepieker en om jezelf een goed gevoel te geven."

Geef jezelf en anderen dus een boost, en schrijf je in voor de Radio 2 Singalong!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet