Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 zomerhit

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Zo hou je katten weg uit de tuin

Huis & Tuin

Aha!

wo 27 okt. - 2:16

Luisteraar Birgit stuurde heeft last van katten en hun uitwerpselen: "We zien graag katten, maar vinden het heel vervelend als ze hun behoefte doen in onze tuin." Dit zijn drie diervriendelijke manieren op een rijtje.
© Canva

Voor katten is een tuin een grote kattenbak. Heel vervelend voor tuinliefhebbers en mensen die vaak in de tuin vertoeven. Toch zijn er verschillende manieren om dit probleem aan te pakken. 

Planten

Met deze planten in de tuin voorkom je dat katten beginnen te graven.

Citroenverbena is niet alleen een mooie, frisse plant, maar laat vooral een geur los waar katten niet tegen kunnen. Let wel: het is geen winterplant! Zet 'm dus in een potje, zodat je 'm binnen kunt halen als het te koud wordt.

Ook wijnruit heeft een hele speciale, maar vooral onaangename geur. Katten zullen er met een grote boog omheen wandelen.

Nog een leuke: vuurwerkkruid! De plant ruikt een beetje naar citroen en vanille. Op zich niet zo speciaal, maar er zitten zoveel etherische oliën in dat de plant bij warm weer spontaan ontvlamt. Rond de struik kan je dan kleine vlammetjes zien.

Je kan katten ook misleiden. Kattenkruid vinden ze bijvoorbeeld onweerstaanbaar! Zet de plant op een plaats in de tuin waar het niet erg is als katten er komen. Een bijkomend voordeel: kattenkruid is ook bijzonder efficiënt tegen muggen!

Peper

Katten hebben een hekel aan peper. Strooi regelmatig wat peper onder struiken of op plaatsen waar het droog blijft. Herhaal zeker na een regenbui!

Koffiegruis

Koffiedik strooien op plaatsen waar de kat zijn behoefte doet, helpt vaak maar voor een korte periode. Regelmatig herhalen is dus de boodschap!

Bron(nen)

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet