Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Zo leuk wordt De Week van de Belgische Muziek bij Radio 2!

di 9 feb. - 6:56

Van zondag 7 tot en met zondag 14 februari wordt muziek van eigen bodem extra in de schijnwerpers gezet om de muzieksector een hart onder de riem te steken. Tijdens die week worden over heel België tal van muzikale initiatieven ondernomen, en ook Radio 2 doet mee! Zowel on air, online als in de Radio 2-app wordt het de grootste liefdesverklaring aan Belgische muziek ooit!

Gloednieuwe podcast 'Wereldhits van bij ons'

Wist je dat 'Sensualité' van Axelle Red bijna als 'Sexualité' had geklonken? Of dat 'Tombe La Neige' van Adamo dagelijkse kost is op scholen in Japan? De leukste weetjes over Belgische wereldhits ontdekt je in onze nieuwe podcast 'Wereldhits van bij ons'! Je vindt 'm in de Radio 2 app bij podcasts of op de normale plek waar je podcasts beluistert!

Jong talent in 'Radio 2 Bene Bene'

Elke avond tussen 18.00 en 20.00 uur ontvangt Vanessa Vanhove in 'Radio 2 Bene Bene' jonge artiesten van bij ons. Ze brengen er elke avond hun song en een cover van hun favoriete Belgische artiest. Onder meer Jérémie Vrielynck, Kevin Williams, Bynk, Archie X, Wayi, Sunday Rose & Chapter Two komen langs.

Belgische muziek over de grenzen

In 'Spits' belt David Van Ooteghem elke werkdag tussen 16.00 en 18.00 uur met een Belgische ambassadeur die vertelt over welke Belgische artiesten in het land in kwestie populair zijn en hoe muziek van bij ons het in het buitenland doet.

Optredens in de Radio 2-app

Op vrijdag 12, zaterdag 13 februari van 13.00 tot 16.00 uur en op zondag 14 februari van 12.00 tot 16.00 uur is er 'Radio 2 Bene Bene Weekend' met Caren Meynen. Met elk uur artiesten van bij ons live in de Radio 2-app én een ultieme zoektocht naar de grootste fan! En op vrijdag 12 en zaterdag 13 februari zijn er om 16 uur 3 exclusieve concerten van Barbara Dex, Belle Perez en RIET!

De 'Belgische 15' in de Radio 2 Bene Bene-stream

Ook in de stream Radio 2 Bene Bene is er aandacht voor Belgische muziek. Van zondag 7 tot en met vrijdag 12 februari presenteert Vanessa Vanhove telkens om 14.00 uur samen met een iconische Vlaamse artiest de vijftien tophits van een bepaald decennium. Liliane Saint-Pierre geeft op zondag de aftrap met de 'Belgische 15' van de jaren 60. Gevolgd door Raymond van het Groenewoud (voor de jaren 70), Kris Wauters (jaren 80), Guy Swinnen (jaren 90), Willy Sommers (jaren nul) en Christoff. Op zaterdag 13 februari hoor je de zes uitzendingen nog eens na elkaar, van 10.00 tot 16.00 uur, in de Radio 2 Bene Bene muziekstream.

 

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet