de madammen
Zo maak je asperge-krabsoep
In de keuken
do 27 okt. - 9:32

Wat heb je nodig: (4 personen)
- 500 gr witte asperges, geschild
- 1 eetl. olie
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 3 sjalotjes, in ringen
- 1 liter kippenbouillon
- 2 eieren
- zout en peper
- 250 gr krab uit blik
- 4 eetl fijngesneden peterselie
- 4 lente-uitjes, in ringen
Aan de slag!
Kook de asperges gaar in 7 - 10 minuten, laat ze uitlekken (bewaar het kookvocht) en snijd ze in stukjes.
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook en de sjalotjes 4 - 5 minuten op zacht vuur. Voeg de bouillon, circa 5 dl aspergekookvocht toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 2 - 3 minuten doorkoken.
Klop de eieren los met enkele lepels hete soep en schenk dit eimengsel van het vuur af bij de soep. Laat de soep binden, maar niet meer koken. Breng op smaak met zout en peper en roer de krab, asperges, peterselie en lente-ui erdoor. Verwarm de soep voorzichtig.