Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

de madammen

Zo maak je asperge-krabsoep

In de keuken

do 27 okt. - 9:32

We maken soep! Niet met mooie gave, rechte exemplaren - dat zou zonde zijn - maar met kromme of gebroken exemplaren. Die kan je kopen bij een teler. Ze zijn een stuk goedkoper en de smaak is even super!
asperge-krabsoep
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 500 gr witte asperges, geschild
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 sjalotjes, in ringen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eieren
  • zout en peper
  • 250 gr krab uit blik
  • 4 eetl fijngesneden peterselie
  • 4 lente-uitjes, in ringen

Aan de slag!

Kook de asperges gaar in 7 - 10 minuten, laat ze uitlekken (bewaar het kookvocht) en snijd ze in stukjes.

Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook en de sjalotjes 4 - 5 minuten op zacht vuur. Voeg de bouillon, circa 5 dl aspergekookvocht toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 2 - 3 minuten doorkoken.

Klop de eieren los met enkele lepels hete soep en schenk dit eimengsel van het vuur af bij de soep. Laat de soep binden, maar niet meer koken. Breng op smaak met zout en peper en roer de krab, asperges, peterselie en lente-ui erdoor. Verwarm de soep voorzichtig.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet