Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je bloemkoolgratin met aardappelen en kerstomaatjes

In de keuken

ma 5 sep. - 6:10

Een makkelijk gerecht dat altijd succes heeft.
Bloemkoolgratin
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 500g aardappelen, geschild en in stukjes
  • 50g boter
  • 1 middelgrote prei, in ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 el bloem
  • 375 ml melk
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 150 g geraspte kaas
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 12 kleine kerstomaatjes
  • versgemalen zwarte peper & zout

Aan de slag!

Verwarm je oven voor op 180°C. Kook de bloemkool en aardappelen ca. 10 minuten voor in licht gezouten water. Laat alles goed uitlekken.

Verhit de boter en bak hierin kort de prei aan. Voeg de knoflook toe en bak dit even mee. Roer de bloem erdoor, bak een minuutje mee met de prei en giet dan al roerend de melk erbij. Laat de saus even zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de paprika poeder. Smelt de helft van de geraspte kaas door de saus. Roer de peterselie erdoor en zet het vuur uit.

Plaats de bloemkool in een diepe ovenschaal, leg hier de cherry tomaatjes op en eindig met de aardappel stukjes. Lepel de saus over de aardappelen heen. Dek de schotel af met de overgebleven kaas.

Bak alles ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.

Dit is een recept van njam.be.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet