
de madammen
Zo maak je bloemkoolgratin met aardappelen en kerstomaatjes
In de keuken
ma 5 sep. - 6:10

Wat heb je nodig: (4 personen)
- 1 grote bloemkool, in roosjes
- 500g aardappelen, geschild en in stukjes
- 50g boter
- 1 middelgrote prei, in ringen
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3 el bloem
- 375 ml melk
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/2 tl paprikapoeder
- 150 g geraspte kaas
- 2 el fijngehakte peterselie
- 12 kleine kerstomaatjes
- versgemalen zwarte peper & zout
Aan de slag!
Verwarm je oven voor op 180°C. Kook de bloemkool en aardappelen ca. 10 minuten voor in licht gezouten water. Laat alles goed uitlekken.
Verhit de boter en bak hierin kort de prei aan. Voeg de knoflook toe en bak dit even mee. Roer de bloem erdoor, bak een minuutje mee met de prei en giet dan al roerend de melk erbij. Laat de saus even zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de paprika poeder. Smelt de helft van de geraspte kaas door de saus. Roer de peterselie erdoor en zet het vuur uit.
Plaats de bloemkool in een diepe ovenschaal, leg hier de cherry tomaatjes op en eindig met de aardappel stukjes. Lepel de saus over de aardappelen heen. Dek de schotel af met de overgebleven kaas.
Bak alles ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.
Dit is een recept van njam.be.