
de madammen
Zo maak je borsjt volgens luisteraar Flip

In Rusland leerde hij de eerlijke volkskeuken kennen, gebaseerd op seizoensgroenten van de streek. Bij hem thuis in Schoonbroek Retie heeft hij een traiteurzaak waar hij de heerlijkste gerechten klaar voor grote groepen mensen, met verse groenten van de bioboer om de hoek. Maar de eenvoudige verkwikkende helderrode borsjt blijft zijn favoriet! En dat rode bieten een grondsmaak hebben? Vergeet het maar! Dit is een godendrank...
Wat heb je nodig:
- Seizoensgroenten naar keuze, liefst van de harde soort: ui, prei, wortel, kool…
- grote aardappel
- rode biet
- bouillon van soepkip
- ei
- zure room
- platte peterselie
Aan de slag!
De groenten grof snijden, aardappel schillen en in blokjes snijden. Laten koken met kippenbouillon Rode bieten in blokjes snijden en later toevoegen. Kruiden met peper en grof zout. Afwerken met een garnituur van ei, kip, zure room en peterselie. Deze voeg je pas op het einde toe anders kleuren ze helderrood, net als de soep. Op je gezondheid! Nasdrovje (proost)!