de madammen
Zo maak je chocomousse
In de keuken
zo 12 sep. - 0:02
Wat heb je nodig: (4 personen)
Voor de crème Anglaise
- 100 gr melk
- 100 gr room
- 2 eidooiers
- 20 gr suiker
Voor de mousse
- 220 gr crème Anglaise
- 270 gr room
- 200 gr chocolade van minimaal 53% cacao
Aan de slag!
Doe de melk en room samen in een pan en breng aan de kook. Klop ondertussen de dooiers los met suiker. Roer een beetje hete melk door het dooier mengsel en giet het dooiermengsel vervolgens bij de hete melk. Blijf kloppen tot de room bindt en zorg dat de temperatuur niet hoger wordt dan 83°C.
Los de in blokjes gebroken chocolade op in de crème. Koel het mengsel snel af door de pan in een kom met ijskoud water te zetten. Klop de room half op en roer hem snel door de volledig afgekoelde chocoladecrème
Laat het geheel ten minste 4 uur opstijven in de koelkast.
Dit is een recept van Herman van Dender en het verscheen in Ambiance Magazine