
radio2 ann&daan
Zo maak je de aspergesalade à la The Messy Chef
wo 7 mei - 9:11

Dit heb je nodig (voor 4 personen)
- 800 g witte asperges (geschild, beetgaar gekookt en koud)
- 2 bollen burrata
- 150 g gerookte ham (bijv. Parmaham of Serrano), in dunne reepjes
- 150 g verse aardbeien, in kwarten gesneden
- 1 handvol verse basilicumblaadjes
- Grof gemalen zwarte peper
Zeezout naar smaak
Voor de citroenvinaigrette:
- 1 biologische citroen (sap + rasp)
- 4 eetlepels goede olijfolie
- 1 theelepel honing of agavesiroop
- 1 theelepel mosterd (bijv. Dijon)
- Snufje zout en peper
Aan de slag!
Snij de koude, gegaarde asperges in gelijke stukken (ongeveer 5–7 cm) of laat ze heel als ze mooi slank zijn.
Ga verder met de citroenvingaigrette. Meng in een kommetje het citroensap, citroenrasp, mosterd en honing. Klop langzaam de olijfolie erdoor tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de asperges over een grote schaal of individuele borden. Leg de aardbeien en reepjes gerookte ham speels ertussen. Scheur de burrata grof en verdeel over de asperges. Drapeer de basilicumblaadjes eroverheen.
Druppel de citroenvinaigrette royaal over het geheel. Bestrooi eventueel nog met een beetje grof gemalen zwarte peper en een paar vlokken zeezout. Smullen maar!