Zo maak je de Brusselse wafels van de Messy Chef
recept
wo 26 mrt. - 9:21

Ingrediënten (voor 4 à 6 wafels)
• 250 g bloem
• 7 g droge gist (1 zakje)
• 250 ml lauwe melk
• 2 eieren, gesplitst
• 50 g gesmolten boter
• 100 g gerookte zalm, in kleine stukjes
• 2 el fijngehakte verse dille
• ½ tl zout
• Zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
Los de gist op in de lauwe melk en laat 5 minuten staan tot het licht schuimt. Meng de eidooiers met de bloem, gesmolten boter, melk met gist en een snufje zout tot een glad beslag. Spatel de stukjes gerookte zalm en fijngehakte dille erdoor. Kruid met wat peper.
Klop de eiwitten stijf en vouw die voorzichtig onder het beslag. Laat het beslag minstens 30 minuten rijzen op een warme plek.
Verwarm het wafelijzer, vet licht in en bak de wafels goudbruin en krokant in 3 à 4 minuten per stuk.
Afwerking: Altijd lekker om af te werken met een frisse salade, beetje zure room, een eitje….