Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Zo maak je de Brusselse wafels van de Messy Chef

recept

wo 26 mrt. - 9:21

Messy Chef Jelle Beeckman duikt regelmatig met zijn neus in oude kookboeken en maakt er zijn eigen ding van. Dit keer maakte hij zijn eigen versie van Brusselse wafels, maar niet de Brusselse wafels zoals we ze allemaal kennen. Het zijn Brusselse, hartige wafels met dille en gerookte zalm. Wil je deze ook eens uitproberen? Lees hieronder het recept.
Brusselse wafels

Ingrediënten (voor 4 à 6 wafels)

• 250 g bloem

• 7 g droge gist (1 zakje)

• 250 ml lauwe melk

• 2 eieren, gesplitst

• 50 g gesmolten boter

• 100 g gerookte zalm, in kleine stukjes

• 2 el fijngehakte verse dille

• ½ tl zout

• Zwarte peper naar smaak

 

Bereidingswijze

Los de gist op in de lauwe melk en laat 5 minuten staan tot het licht schuimt. Meng de eidooiers met de bloem, gesmolten boter, melk met gist en een snufje zout tot een glad beslag. Spatel de stukjes gerookte zalm en fijngehakte dille erdoor. Kruid met wat peper.

Klop de eiwitten stijf en vouw die voorzichtig onder het beslag. Laat het beslag minstens 30 minuten rijzen op een warme plek.

Verwarm het wafelijzer, vet licht in en bak de wafels goudbruin en krokant in 3 à 4 minuten per stuk.

Afwerking: Altijd lekker om af te werken met een frisse salade, beetje zure room, een eitje….

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief