Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: radio2 ann&daan

radio2 ann&daan

Zo maak je de deegcroquetten van The Messy Chef Jelle Beeckman

do 16 jan. - 2:34

The Messy Chef Jelle Beeckman heeft een nieuwe hobby: snuisteren in oude, handgeschreven kookboeken die hij koopt op de rommelmarkt. Daaruit maakt hij heel lekkere gerechten, waar Ann&Daan van mogen proeven. Deze week maakte Jelle 'deegcroquetten'. Lees hier het volledige recept.
Zo maak je de deegcroquetten van The Messy Chef Jelle Beeckman

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 200 g gekookte macaroni (restjes)
  • Paneermeel
  • 2 eieren
  • Bloem
  • Frituurolie
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 300 ml melk (volle melk)
  • 50 g geraspte kaas (Gruyère, Emmentaler of Parmezaan)
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en peper, naar smaak

Voor de tomatensaus:

  • 400 g tomatenpulp
  • 1 teentje knoflook, in zijn geheel
  • 1 el kappertjes
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak

Voor de pancetta-crumble:

  • 5 plakjes pancetta + keukenrol

Voor de citroenricotta:

  • 200 g ricotta
  • 1 el olijfolie
  • Sap en zeste van 1 citroen
  • Snufje zout

Afwerking:

  • Fijngehakte bieslook
Zo maak je de deegcroquetten van The Messy Chef Jelle Beeckman

Zo maak je de deegcroquetten van The Messy Chef Jelle Beeckman

1. Verhit de olijfolie in een pan. Snijd de knoflook in twee, voeg toe. Voeg de kappertjes en de tomaten toe en laat zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout

2. Leg de plakjes pancetta op een bord bekleed met keukenpapier. Verwarm in de magnetron op hoge stand (ongeveer 1-2 minuten) tot de pancetta krokant is. Laat afkoelen en verkruimel

3. Klop de ricotta licht op met een garde. Meng met olijfolie, citroensap, citroenzeste en een snufje zout.

4. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer goed met een garde tot een gladde pasta ontstaat (roux). Laat 1-2 minuten zachtjes bakken, maar niet bruin worden.

5. Voeg de melk beetje bij beetje toe, terwijl je constant blijft roeren om klontjes te voorkomen. Laat de saus telkens indikken voordat je meer melk toevoegt.

6. Breng de saus op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper. Haal de pan van het vuur en roer de geraspte kaas erdoor tot deze volledig gesmolten is. Laat de saus afkoelen

7. Meng de gekookte macaroni met de kaassaus. Leg een vel plastiekfolie in je ovenschaal en stort het mengsel in de schaal. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

8. Vorm rechthoekige kroketten van het opgesteven mengsel. Haal ze eerst door bloem, dan door losgeklopt ei, en als laatste door het paneermeel.

9. Verhit frituurolie tot 180 °C en frituur de kroketten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

10. Leg de kroketten op de tomatensaus en werk af met de ricotta en crumble

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet