
de madammen
Zo maak je de dipsauzen van hobbykok Claudia Allemeersch
do 30 sep. - 8:50

Zelf is Claudia behoorlijk gek van dipsauzen. Dit zijn twee recepten van Claudia, uit haar boek 'Claudia kookt feestelijk'.
Guacamoledip met sesamsticks
Wat heb je nodig:
Voor de dip:
- 2 avocado's
- 1 eetlepel olijfolie
- sap van 1 limoen
- 1 eetlepel xeresazijn
- 1 sjalotje
- 1/2 teentje knoflook
- mespunt piment d'Espelette
- fijn zeezout
Voor de sesamsticks:
- 1 vel bladerdeeg van 250 gram
- 1 eetlepel geroosterde sesamolie
- 8 eetlepels sesamzaadjes
- snuifje suiker
- snuifje fijn zeezout
Aan de slag!
Guacamole:
-
Meng de olie, het limoensap en de azijn. Schil de avocado en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in stukjes en voeg deze bij de olie. Roer even om verkleuren te voorkomen.
-
Snipper het sjalotjes en de knoflook. Voeg alles samen en pureer met de blender. Kruid af met piment en zeezout. Dek af en bewaar in de koelkast.
Sesamsticks:
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Snij reepjes van een halve centimeter.
-
Kruid de sesamolie met suiker en zout en bestrijk er de reepjes bladerdeeg mee.
-
Rol de reepjes door de sesamzaadjes. Leg deze op boterpapier en bak af gedurende 20 minuten. Laat de sticks afkoelen en serveer met de dip.

Artisjok-Parmezaandip
Wat heb je nodig:
- 1 bokaaltje zachte artisjokhareten op olijfolie v an 285 gram
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 bosje basilicum
- 80 gram gemalen Parmezaanse kaas
- enkele grissinikoekjes
Aan de slag!
Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een pasta.
Serveer in een glaasje met de grissini ernaast.