Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je de dipsauzen van hobbykok Claudia Allemeersch

do 30 sep. - 8:50

Radio 2-luisteraar Suzy is gek op dipsausjes. Normaal gezien koopt ze die kant en klaar in de winkel, maar nu wil ze graag eens zelf aan de slag. De Madammen nodigden Claudia Allemeersch uit naar de studio. Zij is Vlaanderen Hobbykok 2010 en auteur van kookboeken.
© Canva

Zelf is Claudia behoorlijk gek van dipsauzen. Dit zijn twee recepten van Claudia, uit haar boek 'Claudia kookt feestelijk'.

Guacamoledip met sesamsticks

Wat heb je nodig:

Voor de dip:

  • 2 avocado's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel xeresazijn
  • 1 sjalotje
  • 1/2 teentje knoflook
  • mespunt piment d'Espelette
  • fijn zeezout

Voor de sesamsticks:

  • 1 vel bladerdeeg van 250 gram
  • 1 eetlepel geroosterde sesamolie
  • 8 eetlepels sesamzaadjes
  • snuifje suiker
  • snuifje fijn zeezout

Aan de slag! 

Guacamole:

  • Meng de olie, het limoensap en de azijn. Schil de avocado en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in stukjes en voeg deze bij de olie. Roer even om verkleuren te voorkomen.

  • Snipper het sjalotjes en de knoflook. Voeg alles samen en pureer met de blender. Kruid af met piment en zeezout. Dek af en bewaar in de koelkast.

Sesamsticks:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Snij reepjes van een halve centimeter.

  • Kruid de sesamolie met suiker en zout en bestrijk er de reepjes bladerdeeg mee.

  • Rol de reepjes door de sesamzaadjes. Leg deze op boterpapier en bak af gedurende 20 minuten. Laat de sticks afkoelen en serveer met de dip.

Artisjok-Parmezaandip

Wat heb je nodig:

  • 1 bokaaltje zachte artisjokhareten op olijfolie v an 285 gram
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje basilicum
  • 80 gram gemalen Parmezaanse kaas
  • enkele grissinikoekjes

Aan de slag!

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een pasta.

Serveer in een glaasje met de grissini ernaast.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet