de madammen
Zo maak je de heerlijke ovenschotel van Radio2-luisteraar Myriam
In de keuken
vr 28 okt. - 2:25
Een paar jaar geleden gaf ze kookles in de Muze in Heusden-Zolder, een gemeente met 57 nationaliteiten, waar multiculturaliteit een troef is! Tijdens haar kookles werd een mix van culturen gemaakt, waarbij alle cursisten hun eigen inbreng hadden. Het resultaat was een smakelijk kookboekje: mix van culturen verhalen en recepten uit Heusden-Zolder, met verrassende gerechten uit alle hoeken van de wereld. Dit vegetarische receptje is een mix tussen Italiaanse, Turkse en Belgische keuken. Laat je smaakpapillen verrassen!
Wat heb je nodig:
-
500 gr spinazie
-
8 kleine durum
-
1 bolletje mozzarella
-
1 groot blik tomatenblokjes
-
2 teentjes knoflook
-
groene pesto
-
oregano
-
een flinke hand geraspte kaas
-
peper en zout
Aan de slag!
Fruit een fijngehakt teentje knoflook.
Doe er flink wat oregano bij en bak dan de spinazie mee.
Zet de spinazie apart.
Fruit weer een teentje knoflook, voeg enkele lepels pesto toe, voeg dan het groot blik tomaten toe.
Breng dit aan de kook en laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
Voeg dan peper toe. Meng de spinazie met de ricotta, wat zout en peper en het grootste deel van de geraspte kaas.
Vul de dürum met dit mengsel.
Leg het in een ovenschaal en giet de tomatensaus erover.
Verdeel de rest van de geraspte kaas en de verkruimelde mozzarella erover.
Zet de schaal 25 minuten in een oven die op 180c° is voorverwarmd. Een verrassende megamix!