Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Zo maak je de perfecte ovenfrietjes

Eten & Drinken

aha

vr 28 okt. - 9:53

Ovenfrietjes zijn een heerlijk alternatief wanneer je geen frietketel hebt of vetstoffen probeert te mijden.
Ovenfrietjes
© Canva

Zelf ovenfrietjes maken?

Dat kan! Snijd je favoriete frietaardappel in de gewenste vorm. Kook ze 5 minuutjes voor in gezouten water. Weinig tijd? Je kan natuurlijk ook gewoon kant-en-klare ovenfrietjes kopen in de winkel.

Hete oven

Zorg er voor dat de temperatuur van je oven hoog staat. Zo is de kans groter dat je frietjes gelijkmatiger bakken en mooier bruin worden. Voor verse ovenfrietjes mag hij zeker op 225° staan. Volg voor gekochte ovenfrietjes de temperatuur die aangegeven staat. Leg ze nooit in de oven wanneer hij nog niet op temperatuur is!

Olie?

Gekochte ovenfrietjes zijn al eens voorgebakken in een friteuse. Daarom is extra olie toevoegen niet nodig. Dit gaat er zeker niet voor zorgen dat je ovenfrietjes meer knapperig worden, in tegendeel zelfs! Zelfgemaakt ovenfrietjes besprenkel je wel best even met wat zonnebloemolie voordat je ze in de oven steekt!

Ruimte

Bak niet te veel ovenfrietjes in een keer. Zorg dat er wat ruimte tussen is. Schep de frietjes ook zeker een paar keer om tijdens het bakken. Zo garen ze gelijkmatig en worden alle kanten mooi goudbruin.

Metalen bakplaat

Leg je frietjes altijd op een metalen bakplaat, zeker niet in een glazen ovenschaal! Zo'n bakplaat geleidt de warmte veel beter, waardoor je frietjes sneller krokant zullen worden!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet