
de madammen
Zo maak je de progrèstaart van Radio2-luisteraar Sandra uit Bree
In de keuken
ma 12 sep. - 4:23

Wat heb je nodig:
Voor het beslag
- 300 g. suiker
- 300 g. boter (Alpro)
- 3 à 4 eiwitten
- 100 g. gemalen amandelen
- 100 g. havermout
- 100 g. bloem
Voor de afwerking
- 1 tas sterke oploskoffie
- ½ l. slagroom (hieronder kan je naar smaak ook cacaopoeder of fijne poeder van oploskoffie doen)
- 1 pakje vanillesuiker of afgestreken eetlepel poedersuiker
- Chocoladeschilfers en eventueel hagelslag
Aan de slag!
Platen
Meng de boter samen met de suiker tot boterroom. Klop de eiwitten en meng deze onder de boterroom. Roer dan de havermout, de amandelen en de bloem onder het beslag.
Bedek 3 bakvormen voor vlaai met bakpapier. Verdeel het beslag gelijkmatig over deze bakvormen.
Laat ze ongeveer 50 minuten bakken op 175° à 200°.
Haal ze uit de bakvormen en laat het gebakken beslag (plaat) op een rooster volledig afkoelen. Je kan deze al een dag van tevoren bakken.
Afwerking
Klop de slagroom met de suiker.
Neem 1 gebakken plaat en bestrijk deze aan boven- en onderzijde met sterke oploskoffie. Leg ze dan op een taartschotel. Bestrijk deze met een laag slagroom (ongeveer ½ cm. tot 1 cm.). Neem de volgende plaat en bestrijk ook deze aan beide zijden met oploskoffie en leg ze op de slagroom. Bestrijk ook deze weer met slagroom. Doe dit ook met de laatste plaat. Ook op de 3de plaat strijk je weer aan laag slagroom en rond de koek breng je eveneens een laag slagroom aan. Als laatste breng je de chocoladeschilfers over de hele koek aan. Je kan de zijkanten ook afwerken met hagelslag.