Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je de progrèstaart van Radio2-luisteraar Sandra uit Bree

In de keuken

ma 12 sep. - 4:23

De progrèstaart van luisteraar Sandra uit Bree is de lekkerste ter wereld. Lees hier het volledige recept.
Een progrestaart
© Canva

Wat heb je nodig: 

Voor het beslag

  • 300 g. suiker
  • 300 g. boter (Alpro)
  • 3 à 4 eiwitten
  • 100 g. gemalen amandelen
  • 100 g. havermout
  • 100 g. bloem

Voor de afwerking

  • 1 tas sterke oploskoffie
  • ½ l. slagroom (hieronder kan je naar smaak ook cacaopoeder of fijne poeder van oploskoffie doen)
  • 1 pakje vanillesuiker of afgestreken eetlepel poedersuiker
  • Chocoladeschilfers en eventueel hagelslag

Aan de slag!

Platen

Meng de boter samen met de suiker tot boterroom. Klop de eiwitten en meng deze onder de boterroom. Roer dan de havermout, de amandelen en de bloem onder het beslag.

Bedek 3 bakvormen voor vlaai met bakpapier. Verdeel het beslag gelijkmatig over deze bakvormen.

Laat ze ongeveer 50 minuten bakken op 175° à 200°.

Haal ze uit de bakvormen en laat het gebakken beslag (plaat) op een rooster volledig afkoelen. Je kan deze al een dag van tevoren bakken.

Afwerking

Klop de slagroom met de suiker.

Neem 1 gebakken plaat en bestrijk deze aan boven- en onderzijde met sterke oploskoffie. Leg ze dan op een taartschotel. Bestrijk deze met een laag slagroom (ongeveer ½ cm. tot 1 cm.). Neem de volgende plaat en bestrijk ook deze aan beide zijden met oploskoffie en leg ze op de slagroom. Bestrijk ook deze weer met slagroom. Doe dit ook met de laatste plaat. Ook op de 3de plaat strijk je weer aan laag slagroom en rond de koek breng je eveneens een laag slagroom aan. Als laatste breng je de chocoladeschilfers over de hele koek aan. Je kan de zijkanten ook afwerken met hagelslag.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet