Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: radio2 ann&daan

radio2 ann&daan

Zo maak je de rijsttaart met witte chocolade en saffraan van The Messy Chef Jelle Beeckman

wo 23 apr. - 11:17

Jelle Beeckman snuistert wekelijks in oude kookboeken op zoek naar heerlijke gerechtjes van vroeger. Deze week kiest hij voor een speciale rijsttaart met witte chocolade en saffraan.
Rijsttaart
© Radio2

Wat heb je nodig? 

  • 1 liter volle melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g dessertrijst (rondkorrelige rijst, bv. puddingrijst)
  • 75 g kristalsuiker
  • 100 g witte chocolade (in stukjes)
  • 1 eierdooier
  • 1 mespuntje saffraan of 10 draadjes

 

Voor de crumble:

  • Bakpapier
  • Paar paaseitjes

 

Voor de bodem:

  • 1 rol bladerdeeg (ronde vorm, uit de koeling)

Aan de slag!

Zet de oven op 160 graden. Leg de paaseitjes op een vel bakpapier en bak 7 à 8 minuten tot ze bruin beginnen te worden. Laat afkoelen om daarna te verkruimelen.

Verwarm de melk in een ruime kookpot samen met vanille-extract en de saffraan. Voeg de dessertrijst toe als de melk kookt, zet het vuur lager en laat ± 35 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst gaar en romig is. Roer regelmatig.

Voeg de suiker toe en roer goed door. Haal de pot van het vuur en voeg de stukjes witte chocolade toe. Roer tot die helemaal gesmolten zijn. Laat het mengsel 10 minuutjes afkoelen.

Meng vervolgens de eierdooier onder het rijstmengsel.

Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte). Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg (inclusief bakpapier). Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.

Giet het rijstmengsel in de vorm, strijk glad en bak ongeveer 35 à 40 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant lichtjes goud kleurt. Werk af met de crumble.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet