
radio2 ann&daan
Zo maak je de rijsttaart met witte chocolade en saffraan van The Messy Chef Jelle Beeckman
wo 23 apr. - 11:17

Wat heb je nodig?
- 1 liter volle melk
- 1 tl vanille-extract
- 100 g dessertrijst (rondkorrelige rijst, bv. puddingrijst)
- 75 g kristalsuiker
- 100 g witte chocolade (in stukjes)
- 1 eierdooier
- 1 mespuntje saffraan of 10 draadjes
Voor de crumble:
- Bakpapier
- Paar paaseitjes
Voor de bodem:
- 1 rol bladerdeeg (ronde vorm, uit de koeling)
Aan de slag!
Zet de oven op 160 graden. Leg de paaseitjes op een vel bakpapier en bak 7 à 8 minuten tot ze bruin beginnen te worden. Laat afkoelen om daarna te verkruimelen.
Verwarm de melk in een ruime kookpot samen met vanille-extract en de saffraan. Voeg de dessertrijst toe als de melk kookt, zet het vuur lager en laat ± 35 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst gaar en romig is. Roer regelmatig.
Voeg de suiker toe en roer goed door. Haal de pot van het vuur en voeg de stukjes witte chocolade toe. Roer tot die helemaal gesmolten zijn. Laat het mengsel 10 minuutjes afkoelen.
Meng vervolgens de eierdooier onder het rijstmengsel.
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte). Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg (inclusief bakpapier). Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
Giet het rijstmengsel in de vorm, strijk glad en bak ongeveer 35 à 40 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant lichtjes goud kleurt. Werk af met de crumble.