Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Zo maak je de tom kha kai van de Messy Chef

recept

Gisteren 8:50

Deze week kwam Jelle Beeckman, onze Messy Chef, opnieuw langs bij Ann&Daan met een gerecht om te proeven. Dit keer bracht hij tom kha kai mee, letterlijk: kip-laos-soep. Hij maakte zijn eigen versie van deze soep, waarvan je het recept hieronder kan vinden. Smakelijk!
tom kha kai

Dit heb je nodig

Voor 4 personen:

  • 500 ml kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 g kippendijen
  • 3 cm gember in plakjes
  • 2 stengels citroengras (gekneusd)
  • 3 limoenblaadjes 
  • 200 g shitaki of champignons
  • 1 rode chilipeper 
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • Sap van 1 limoen
  • 2  lente uien 

Aan de slag!

Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de kokosmelk toe. Voeg de gember citroengras en limoenblaadjes toe en laat 5 minuten zachtjes koken om de smaken vrij te laten komen.

Voeg de plakjes kip toe en laat 5 tot 7 minuten koken tot ze gaar zijn. Voeg daarna de champignons en chilipeper toe en laat nog 3 minuten zachtjes koken.

Voeg de vissaus en palmsuiker toe en roer goed door. Haal de pan van het vuur en voeg het limoensap toe. Werk af met koriander (optioneel), nog wat chili en lente-ui.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet