Zo maak je de tom kha kai van de Messy Chef
recept
Gisteren 8:50
![tom kha kai](https://cds.vrt.radio/sites/default/files/styles/article_header_mobile/public/20/article/images/main/2025-02/soep1.jpg?h=fe4fb999&rnd=7efc3eaa&itok=9zDHS5gv)
Dit heb je nodig
Voor 4 personen:
- 500 ml kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- 300 g kippendijen
- 3 cm gember in plakjes
- 2 stengels citroengras (gekneusd)
- 3 limoenblaadjes
- 200 g shitaki of champignons
- 1 rode chilipeper
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel suiker
- Sap van 1 limoen
- 2 lente uien
Aan de slag!
Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de kokosmelk toe. Voeg de gember citroengras en limoenblaadjes toe en laat 5 minuten zachtjes koken om de smaken vrij te laten komen.
Voeg de plakjes kip toe en laat 5 tot 7 minuten koken tot ze gaar zijn. Voeg daarna de champignons en chilipeper toe en laat nog 3 minuten zachtjes koken.
Voeg de vissaus en palmsuiker toe en roer goed door. Haal de pan van het vuur en voeg het limoensap toe. Werk af met koriander (optioneel), nog wat chili en lente-ui.