
de madammen
Zo maak je de vol-au-vent van Radio2-luisteraar Hildes moeder
In de keuken
vr 21 apr. - 7:17

Aan de slag!
Je neemt best een zware soepkip. Spoel de kip af in koud water en doe hem in een snelkoker met groenten: twee wortels, twee preien, twee selders en twee ajuinen die je in vier snijdt. Duw in die ajuinen 2 kruidnagels. Voeg ook nog een teentje look toe, tijm, laurier, peper van de molen en zout. Overgiet de kip en de groenten met koud water en sluit de drukpan goed af.
De tijd dat de kip onder druk moet koken, hangt af van het gewicht van de kip. Die gaartijd vind je in de gebruiksaanwijzing of in een kookboek over koken onder druk.
Ondertussen maak je kleine gehaktballetjes en stoof je champignons in boter met peper en zout, een beetje citroen en een half bouillonblokje.
Als de kip klaar is, dan neem je ze uit de bouillon en ontdoe je ze van het vel en beenderen. Het vlees doe je in stukjes.
Om de saus te maken, laat je boter smelten en voeg je bloem toe in kleine hoeveelheden. Voeg ook de bouillon toe, volle melk en het vocht van de paddenstoelen tot de saus de gewenste dikte heeft. Het is belangrijk om veel te proeven, ik gebruik geen hoeveelheden.
Als de saus klaar is, neem je ze van het vuur en voeg je een eigeel toe.
Kippenvlees en gehaktballetjes toevoegen en de vol-au-vent is klaar.