Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je du Barrysoep

In de keuken

wo 21 sep. - 7:46

Een echte klassieker uit de 18de eeuwse Franse keuken. Deze eenvoudige soep is vernoemd naar de Gravin Madame Marie-Jeanne Becu du Barry, een beroemde Franse schoonheid en maîtresse van Lodewijk XV van Frankrijk. De term ‘du Barry’, dat ook geassocieerd wordt met nog andere gerechten, duidt op de aanwezigheid van bloemkool.
du Barrysoep
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 1 bloemkool
  • boter (klontje)
  • peterselie (fijngehakt)

Aan de slag!

Kook 1 bloemkool in water met zout en peper en pureer hem in de keukenmachine.

Voeg een kwart van het gewicht aan aardappelpuree toe.

Verdun de puree met consommé of melk, zodat een smeuïge vloeistof ontstaat.

Voeg 2 dl crème fraîche, desgewenst een klontje boter en zo nodig zout en peper toe en bestrooi de soep met gehakte peterselie.

Bron: Larousse gastronomique - Kookencyclopedie

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet