
de madammen
Zo maak je een caesar salade deluxe
In de keuken
ma 20 sep. - 9:24

Wat heb je nodig: (4 personen)
-
½ oud stokbrood
-
Frituurolie
-
3 kipfilets
-
1 eetlepel Dijonmosterd
-
1 krop Romaanse sla
-
25 gr Parmezaanse kaassnippers
-
Versgemalen zwarte peper
Voor de dressing:
-
80 ml olijfolie
-
1 à 2 tenen knoflook (geperst)
-
2 eetlepels citroensap
-
6 ansjovisfilets (gehakt)
-
1 eierdooier
-
3 eetlepels room
Aan de slag!
Meng om de dressing te maken alle ingrediënten in een kan, schud de kan op en zet hem in de koelkast.
Snij het brood in blokjes van 1½ cm en frituur ze tot ze goudbruin zijn. Leg ze daarna op keukenpapier om de olie eruit te laten trekken.
Verwarm de grill voor.
Snijd het overtollige vet van de kip, smeer haar licht in met mosterd en kruid met versgemalen zwarte peper. Gril beide kanten 4 à 6 min of tot de kip door en door gaar is. Bedek de kip en laat haar staan terwijl je de salade bereidt.
Roer de sla, de dressing en de croutons (het gefrituurde brood) door elkaar en doe het geheel in een grote slakom. Snijd de kipfilets in 6 à 8 reepjes en leg ze op de salade. Bestrooi met snippers Parmezaanse kaas en serveer de salade als de kip nog warm is.