Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je een caesar salade deluxe

In de keuken

ma 20 sep. - 9:24

Zin in een fris slaatje? Dan ben je hier aan het juiste adres!
Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • ½ oud stokbrood

  • Frituurolie

  • 3 kipfilets

  • 1 eetlepel Dijonmosterd

  • 1 krop Romaanse sla

  • 25 gr Parmezaanse kaassnippers

  • Versgemalen zwarte peper

Voor de dressing:

  • 80 ml olijfolie

  • 1 à 2 tenen knoflook (geperst)

  • 2 eetlepels citroensap

  • 6 ansjovisfilets (gehakt)

  • 1 eierdooier

  • 3 eetlepels room

Aan de slag!

Meng om de dressing te maken alle ingrediënten in een kan, schud de kan op en zet hem in de koelkast.

Snij het brood in blokjes van 1½ cm en frituur ze tot ze goudbruin zijn. Leg ze daarna op keukenpapier om de olie eruit te laten trekken.

Verwarm de grill voor. 

Snijd het overtollige vet van de kip, smeer haar licht in met mosterd en kruid met versgemalen zwarte peper. Gril beide kanten 4 à 6 min of tot de kip door en door gaar is. Bedek de kip en laat haar staan terwijl je de salade bereidt.

Roer de sla, de dressing en de croutons (het gefrituurde brood) door elkaar en doe het geheel in een grote slakom. Snijd de kipfilets in 6 à 8 reepjes en leg ze op de salade. Bestrooi met snippers Parmezaanse kaas en serveer de salade als de kip nog warm is.

Heb je hier graag wat aioli bij?

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet