Zo maak je een rijstovenschotel met gehakt, prei en paprika
aha
do 8 dec. - 10:29

Dit heb je nodig: (4 personen)
- 200 gram gekookte (basmati)rijst
- 1 ei
- 1 witte ui
- 150 gram (mager) rundergehakt
- 1 prei
- 1 paprika of 2 geroosterde paprika’s
- 250 ml room
- handjevol geraspte kaas
- verse peterselie
- 50 gram feta
- snufje zout/peper
- Voor wat extra smaak nog een snufje uienpoeder, knoflookpoeder en cayennepeper
Aan de slag!
Begin met het fijn snijden van het uitje, de prei en de paprika.
Dan breng je het gehakt op smaak met de kruiden (peper, zout, knoflookpoeder, eventueel een ander kruid dat je lekker vindt bij gehakt). Giet een scheut olijfolie in een pan en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul en voeg dan het gesnipperd uitje, de fijngesneden prei en paprika toe, bak dit 5-10 minuten mee totdat de groenten wat zachter zijn.
Voeg na 5 tot 10 minuten de gekookte rijst toe aan het gehakt. Roer dit goed door en laat het dan een paar minuten meebakken.
Meng ondertussen het ei met de room, peterselie en een snufje zout en peper. Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden.
Haal de pan daarna van het vuur en voeg ongeveer de helft van het ei/room mengsel toe en roer dit door. Schep vervolgens de inhoud van de pan in een ovenschaal en verdeel de rest van het ei/room mengsel over de ovenschaal. Als laatste verdeel je nog wat geraspte kaas over geheel en kan de rijstschotel de oven in voor ongeveer 20 minuten. Ongeveer 8 minuten voordat de ovenschotel klaar is, verdeel je nog wat kleine stukjes feta over de ovenschotel.
Serveer de rijstschotel met nog wat verse peterselie, eet smakelijk!