
de madammen
Zo maak je gebakken kalfszwezerik
In de keuken
wo 21 sep. - 6:54

Wat heb je nodig: (4 personen)
- 800 gram kalfszwezerik
- water
- bloem
- peper & zout
- arachide-olie en boter
Aan de slag!
Zet de kalfszwezerik 1 nacht in gezouten koud water.
2. Breng water aan de kook, doe de zwezerik erin, laat even opkoken en koel daarna meteen af onder koud (ijs)water. Dit is een trucje om ze goed te kunnen pellen.
de zwezerik in stukken van 150 g, kruid met peper en zout, haal door de bloem en bak ze in een mengeling van olie en boter.
Kleur eerst op het vuur en gaar daarna nog 10 minuten in een voorverwarmde oven op 80°C.
Dien op met verse groenten of champignons.
Tip: Zwezerik is de thymusklier die elk jong dier heeft. Eenmaal volwassen verdwijnt ze. Koop steeds hartzwezerik, die is mooi rond en erg zacht van smaak.
Dit is een recept van chef Johan Segers.