Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je gebakken kalfszwezerik

In de keuken

wo 21 sep. - 6:54

Een lekker stukje orgaanvlees, eenvoudig klaargemaakt.
Gebakken kalfszwezerik
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 800 gram kalfszwezerik
  • water
  • bloem
  • peper & zout
  • arachide-olie en boter

Aan de slag! 

Zet de kalfszwezerik 1 nacht in gezouten koud water.

2. Breng water aan de kook, doe de zwezerik erin, laat even opkoken en koel daarna meteen af onder koud (ijs)water. Dit is een trucje om ze goed te kunnen pellen.

de zwezerik in stukken van 150 g, kruid met peper en zout, haal door de bloem en bak ze in een mengeling van olie en boter.

Kleur eerst op het vuur en gaar daarna nog 10 minuten in een voorverwarmde oven op 80°C.

Dien op met verse groenten of champignons.

Tip: Zwezerik is de thymusklier die elk jong dier heeft. Eenmaal volwassen verdwijnt ze. Koop steeds hartzwezerik, die is mooi rond en erg zacht van smaak.

Dit is een recept van chef Johan Segers.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet