
de madammen
Zo maak je gehaktballen met selder volgens Radio2-luisteraar Jan
In de keuken
di 6 sep. - 8:17

Het gerecht dat Jan voor ons klaarmaakt, heeft hij van zijn moeder geleerd. Zij maakte een eigen variant op een typisch traditioneel gerecht uit Lier: de gehaktballetjes in ajuinsaus werden gehaktballen met selder.
Wat heb je nodig: (4 personen)
-
100 gram boter
-
100 gram bloem
-
50 gram vleesbouillon
-
1 witte selder
-
700 gram gehakt
-
sap van één citroen
-
1,5 liter melk
Aan de slag!
Van de boter en bloem maak je een roux.
Je voegt er al roerend de melk aan toe en daarna de vleesbouillon.
Wat peper toevoegen, zout is niet nodig. De vleesbouillon is al zout genoeg.
De saus laten indikken. Ondertussen de vleesballetjes bakken en ze bij de saus voegen.
Dan de gekookte selderstukjes erbij en afronden met wat citroensap en peper, eventueel zout.
Proeven en dat is gegarandeerd Lierke plezierke! Smakelijk!