Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je gehaktballen met selder volgens Radio2-luisteraar Jan

In de keuken

di 6 sep. - 8:17

Jan Oppers werkt in een vis-, wild- en gevolgeltewinkel op de prachtige vismarkt in Lier met zicht op het water. Daar kwamen vroeger de visserssloepen aangevaren boordevol verse vis. Vroeger waren er zes viswinkels op de vismarkt, maar deze zaak is de laatste die nog overblijft. De zaak bestaat al 180 jaar, en de oude tradities worden er in ere gehouden! De culinaire geheimen worden doorgegeven van vader op zoon.
Balletjes
© Canva

Het gerecht dat Jan voor ons klaarmaakt, heeft hij van zijn moeder geleerd. Zij maakte een eigen variant op een typisch traditioneel gerecht uit Lier: de gehaktballetjes in ajuinsaus werden gehaktballen met selder.

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 100 gram boter

  • 100 gram bloem

  • 50 gram vleesbouillon

  • 1 witte selder

  • 700 gram gehakt

  • sap van één citroen

  • 1,5 liter melk

Aan de slag!

Van de boter en bloem maak je een roux.

Je voegt er al roerend de melk aan toe en daarna de vleesbouillon.

Wat peper toevoegen, zout is niet nodig. De vleesbouillon is al zout genoeg.

De saus laten indikken. Ondertussen de vleesballetjes bakken en ze bij de saus voegen.

Dan de gekookte selderstukjes erbij en afronden met wat citroensap en peper, eventueel zout.

Proeven en dat is gegarandeerd Lierke plezierke! Smakelijk!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet