
radio2 ann&daan
Zo maak je gembersap: eenvoudig en pittig lekker
do 13 okt. - 8:37

Dit heb je nodig:
2 grote gembertakken
2 liter water
Het sap van 8 limoenen
Het sap van 4 citroenen
8 eetlepels honing of agavesiroop
6 eetlepels rietsuiker
Voor de liefhebbers: een paar takjes tijm als afwerking
Aan de slag:
Als je een sterke keukenblender in huis hebt, mag je de gembertakken ongeschild mixen tot pulp. Heb je geen toestel? Schil dan de gember en snij hem in kleine stukken. Probeer hem zo klein mogelijk te hakken.
Breng de gember samen met de andere ingrediënten aan de kook en laat inkoken tot de helft. De siroop, suiker en honing zorgen ervoor dat het indikt.
Laten afkoelen en bottelen in flessen die je goed kan afsluiten. Denk eraan om de flessen eerst te steriliseren. Dat kan door ze een aantal minuten in kokend water te leggen. Zo kan je je gembersap goed bewaren.
Mocktail:
Neem een groot glas en vul dit halfvol met ijsblokken.
Schenk een flinke scheut gembersap tot de blokken onder staan.
Vul aan met een kleine scheut rabarber- vlierbloesem of een andere siroop.
Vul dan je glas met limonade (naar smaak) en als je het minder zoet wil met bruisend water of platwater.
Werk af met een schijfje limoen of takje tijm als afwerking.
Santé!
Gemberthee
Neem een theepot of theekop en doe daar een grote scheut gembersap in. Giet er warm water bij. Zoet naar believen met extra honing of suiker. Voor de liefhebbers: doe er nog een schijfje citroen bij.
Geniet ervan onder een dekentje in je luie zetel!

gember en citroen