Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je gevulde aardappelen met garnalen en een gepocheerd ei

In de keuken

ma 20 sep. - 4:27

Verrassend, maar heerlijk! Zou jij eraan denken om garnalen in een aardappel te steken? Het is het proberen waard.
Garnalen
© Canva

Dit heb je nodig: (4 personen)

  • 4 grote aardappelen
  • 500 gr verse garnalen
  • 2 verse tomaten
  • 250 gr zure room
  • Bieslook
  • Zout & peper

Aan de slag!

Pel de garnalen.

Maak de aardappelen schoon en kook ze gaar in de schil. Snij bovenaan een hoedje van de aardappelen en hol ze uit. Bewaar het kruim van de aardappelen en meng het met de zure room.

Verwijder de huid en de zaden van de tomaten, hak het vruchtvlees in blokjes en bestrooi met de fijngesnipperde bieslook.

Vul de aardappelen met een flinke lepel aardappelmengsel en garneer met de handgepelde garnalen en tomatenblokjes. Kruid met peper en zout en zet het hoedje opnieuw op de aardappel. Serveer met een frisse groene krulsla en een vinaigrette op basis van zure room en bieslook.

Tip: je kan er ook gebakken spekblokjes in verwerken!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet