
de madammen
Zo maak je het zelf gedraaid roomijs van Radio2-luisteraar Irène
In de keuken
di 6 sep. - 8:35

Irène Peeters uit Webbekom heeft altijd op een landbouwbedrijf gewerkt en geleefd. Ze had dus nauwelijks tijd voor reizen of vakantie met haar man en vier kinderen. Maar die vonden dat vast niet zo erg: in ruil kregen ze immers elke dag verse ijsjes uit een echte ijsmachine. Een investering van wel 50.000 toemalige frank, maar dat geld werd er al snel uit gehaald. Al haar intussen ijsverslaafde familie en vrienden weten haar wonen voor een bolletje, winter én zomer!
Wat heb je nodig:
- 1 l volle melk
- ¼ l room
- 69 gram vanillepoeder (puddingpoeder)
- 150 gram suiker
- 3 eieren
Aan de slag!
Eens de melk aan de kook is, roer je de eieren en het puddingpoeder erdoorheen. Vervolgens ook de suiker. Dat laat je afkoelen. Je kunt er dan nog een flesje room aan toevoegen alvorens het geheel in de ijsmachine te gieten. Na een kwartiertje draaien heb je heerlijk smeuïg en zacht ijs.
Best meteen opeten! Maar dat zal vast geen probleem zijn...