
de inspecteur
Zo maak je Italiaanse gehaktballetjes met een tomatensausje

Wat heb je nodig: (4 personen)
- 500 g rundergehakt
- 2 el paneermeel
- 1 ei, losgeklopt
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1/2 potje zongedroogde tomaten (a 295 g), fijngesneden
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum)
- 3 el olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
Aan de slag!
Doe het gehakt in een kom en voeg het paneermeel, het ei, de knoflook, de zongedroogde tomaat, de kruiden en peper en zout naar smaak toe. Kneed goed door.
Verdeel het gehakt in 12 porties en vorm er met vochtige handen balletjes van. Druk ze een beetje plat.
Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat de balletjes op laag vuur in ca. 10 min. gaar worden. Schep regelmatig om. Lekker met aardappelpuree en een groene salade.