
de madammen
Zo maak je Kalfsvlees alla Milanese
In de keuken
wo 21 sep. - 8:08

Wat heb je nodig: (4 personen)
Voor het vlees
- 8 kalfslapjes
- 2 eieren
- 100 gram bloem`
- 200 gram broodkruim (panko)
- 1 takje oregano
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 50 gram geraspte parmezaan
- olijfolie
- 1 teentje look
- peper en zout
Voor de spaghetti
- 300gram spaghetti
- olijfolie
- 2 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 rode chili (ontzaad)
- 0,5 dl rode wijn
- 1 blik tomatenstukjes (400 gram)
- 1 busseltje verse basilicum
- Peper en zout
- parmezaan
Aan de slag!
Sla de kalfslapjes plat tussen plastiekfolie.
Klop de eieren samen met peper en zout los.
Hak tijm, rozemarijn en oregano heel fijn. Meng samen het parmezaan onder het broodkruim.
Paneer de kalfslapjes eerst door de bloem, dan door het eimengsel, dan door het broodkruimmengsel.
Verwarm olijfolie in een braadpan. Halveer het teentje look en bak die mee in de olie, zodat de olie een looksmaak krijgt. Bak dan in die hete olie de kalfslapjes langs weerszijden goudbruin.
Versnipper sjalot en plet de look. Stoof samen aan in olijfolie en voeg de chili toe. Blus af met scheutje rode wijn, laat even inkoken en blus af met tomatenstukjes. Kruid af met peper en zout.
Kook de pasta al dente. Giet af en meng onder saus. Werk af met verse basilicum en parmezaan.
Dit is een recept van Jeroen Meus.