
de madammen
Zo maak je kip met Boursin en peren volgens Radio2-luisteraar Vera
In de keuken
vr 18 nov. - 6:13

Maar nu doet ze het wat rustiger aan en haalt ze al haar kookkunsten boven voor haar liefhebbende echtgenoot, die natuurlijk bijzonder gelukkig is dat hij zo in de watten wordt gelegd. Haar zwartwitte dalmatier Céleste krijgt likkebaardend de restjes. Een hondenleven? Het hondenparadijs! Woef. Dit is één van de favoriete gerechtjes van echtgenoot én hond: kip met Boursin met peren.
Wat heb je nodig:
-
Kippenlapjes
-
Zelfgemaakt ingedikt perensap of peren uit blik ( alleen het sap nodig)
-
Boursin of een andere kruidenkaas
-
Look
-
Puree en brood
Aan de slag!
Snij de kippenlapjes in stukjes en bak ze lichtjes in de pan. Voeg perensap toe, van zelf opgelegde peren of peren uit blik. Boursin met kruiden of andere kruidenkaas toevoegen en een beetje look. Goed roeren. De eerste vijf minuten ziet het er mislukt uit, maar daarna begint het heerlijk te smelten. Serveren met puree en met een beetje brood om de laatste restjes saus uit je bord te schrapen, want van dit gerechtje wil je niets laten verloren gaan!