
de madammen
Zo maak je konijn op grootmoeders wijze

Dit heb je nodig (4 personen)
- Konijn (in stukken)
- Voor de marinade: water, zout, kruidnagel en laurier
- Uien
- Boter
- Mosterd
- Peper en zout
- Room (al dan niet mager)
- Eventueel volle melk
Aan de slag!
Laat een konijn in stukken snijden bij de poelier. Zet het thuis gedurende een halve dag te week in zoutwater met de kruidnagels en de laurier. Giet regelmatig het water af en vervang het water, zodat het vlees mooi wit kan worden.
Laat het konijn uitlekken in een vergiet en droog het daarna af met wat keukenpapier.
Schil de uien in grote ringen en laat die lichtjes stoven. Smeer het vlees ondertussen rijkelijk in met mosterd. Verwijder de uien uit de kookpot en voeg opnieuw wat vetstof toe. Laat daarin de stukken konijn lichtjes bakken (toeschroeien).
Voeg peper en zout toe. Voeg daarna de room toe en eventueel wat volle melk zodat het konijn praktisch helemaal bedekt is en voeg ook de gestoofde ui opnieuw toe. Laat het vlees gaar worden op een laag vuur.
Let op!
- Controleer geregeld de bereiding, want mosterd heeft de neiging aan te bakken
- Sla ook niet in paniek als je saus wat gaat korrelen, dat is heel normaal
- Zorg steeds dat er genoeg vocht bij het konijn is
Dit recept verscheen in Ambiance Magazine.