
de madammen
Zo maak je koolvis in dille-roomsaus
In de keuken
di 20 sep. - 9:32

Wat heb je nodig: (4 personen)
- 3 eetlepels boter
- 400 g koolvisfilet
- 2 eetlepels bloem, gezeefd
- 250 ml light room
- 1 eetlepel gedroogde dille
- 400 g snelkook zilvervliesrijst
- 500 g sperziebonen, schoongemaakt
Aan de slag!
Bak de koolvis aan beide zijden in een braadpan met 2 eetlepels boter.
Laat met behulp van een houten pollepel de gebakken vis in stukjes uit elkaar vallen.
Bestrooi de vis met bloem.
Schenk al roerend de room in gedeelten erbij; voeg de volgende scheut pas toe als vorige de door bloem gebonden is.
Breng de vissaus op smaak met de helft van de dille, zout en peper; houd warm op een laag vuur en roer af en toe.
Bereid intussen de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
Schep de sperziebonen om met de rest van de boter en de dille.
Verdeel de rijst over vier borden en schep er vissaus over.